Συνελήφθη προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis

Για ποιο λόγο έφτασε στη σύλληψή του η Αστυνομία.

Σε εξέλιξη είναι, από τις πρώτες πρωινές ώρες, μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Η έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής με εφόδους σε διάφορα σπίτια στην Αττική, ενώ έχουν γίνει και συλλήψεις.

Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο συλληφθής είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης με το παρατσούκλι «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis. Ο άλλοτε υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis συνελήφθη και τον βαραίνει η κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει μια επιχείρηση η οποία πλησίαζε επιχειρηματίες και τους εξαπατούσε δίνοντάς τους υπόσχεση για φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις.

Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δεστεμπασίδης, επικαλούμενος τις γνωριμίες του στον επιχειρηματικό κόσμο, έταζε σε επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφάλιζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από το… Κατάρ.

Πηγές της Αστυνομίας λένε ότι εκτός από αυτόν συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα.

Δείτε επίσης: Μηταράκης: «Το σκηνικό με τις παρακολουθήσεις θα καταρρεύσει όπως η σκευωρία Novartis και η υπόθεση με τους 38 στον Έβρο»