Φανουρόπιτα με 7 υλικά χωρίς μίξερ, εύκολη και αφράτη
Συστατικά
- 485γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 400γρ. ζάχαρη
- 100γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 100γρ. σταφίδες
- 1 ½ κ.γ. κανέλα
- 675γρ. χυμός πορτοκάλι
- 175γρ. ηλιέλαιο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού λίγο λίγο και ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψί 18/30 εκ. .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Γιάννης Πουλόπουλος: Ένας από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές που σφράγισε με τις ερμηνείες του το ελληνικό τραγούδι