Έχει μόνο 4 υλικά (εκτός από την ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα) και φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα.
Η παρακάτω συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες ανήκει στον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη και σίγουρα αν την δοκιμάσετε δεν θα σας απογοητεύσει.
Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
90 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. βούτυρο, κρύο
50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροσπασμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30″.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψία, τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 15′-20′.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη.
Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.
Δείτε επίσης: Αθήνα: Αυστραλός Youtuber περπάτησε στην Ομόνοια και… τρόμαξε – «Είναι ο χειρότερος δρόμος που έχω βρεθεί» (ΒΙΝΤΕΟ)