Τ. Θεοδωρικάκος: Με ενότητα και εθνική στρατηγική, θα ξεπεράσουμε την τριπλή απειλή της πανδημίας, της ύφεσης και της τουρκικής επιθετικότητας

Τ. Θεοδωρικάκος: Με ενότητα και εθνική στρατηγική, θα ξεπεράσουμε την τριπλή απειλή της πανδημίας, της ύφεσης και της τουρκικής επιθετικότητας

Η ενότητα των Ελλήνων είναι το «όπλο» της χώρας μας για να μπορέσει να ξεπεράσει την τριπλή απειλή που αντιμετωπίζει: της πανδημίας, της οικονομικής ύφεσης και της διαρκούς τουρκικής επιθετικότητας, τόνισε προς τους Έλληνες ομογενείς ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεδιάσκεψη του 31ου Greek Economic Summit που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε ανάλυση του νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς και για το νέο νόμο για την Ιθαγένεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ακόμη, ότι για να ξεπεράσουμε την τριπλή αυτή απειλή, απαιτείται εθνική στρατηγική, σχέδιο, αλληλεγγύη και πειθαρχία. Όλα αυτά προϋποθέτουν τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων όλων των Ελλήνων και των Ελλήνων του εξωτερικού, γεγονός που διασφαλίζει ο νόμος που ψηφίσθηκε πριν από ένα χρόνο με τη σύμφωνη γνώμη σχεδόν όλων των κοινοβουλευτικών παρατάξεων.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού θα εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους.

Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα γίνει ενημερωτική καμπάνια όπου υπάρχουν Έλληνες και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με τη συμμετοχή της Διακομματικής Επιτροπής. Σε ερώτημα για τη δυνατότητα βελτίωσης του νόμου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι αυτό συνδέεται με την επιτυχή εφαρμογή του νόμου, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε κόμματα να άρουν τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπώσει με αποτέλεσμα να τεθούν οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο 4648/19. Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι ο νόμος είναι προϊόν συμβιβασμού, καθώς υπήρχε συνταγματική πρόβλεψη ότι πρέπει να ψηφιστεί από 200 βουλευτές.

Σε ό,τι αφορά στο νέο νόμο για την Ιθαγένεια, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι με αυτόν επιβάλλεται η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα, θύμισε την κατάσταση που υπήρχε μέχρι σήμερα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκκρεμούν αιτήσεις ακόμη και από το 2011 και διευκρίνισε ότι ο νόμος αφορά μόνο τους αλλογενείς αλλοδαπούς – και ότι για τους ομογενείς και τα παιδιά τους δεν υπήρξε καμία αλλαγή.  

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play