Θυμίζουν ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών! Είναι απλά, εύκολα, γρήγορα αλλά και εντυπωσιακά.
Cheesecake φράουλας
Για τη βάση:
250γρ. τριμμένα μπισκότα Digestive,
125γρ. βούτυρο λιωμένο.
Για την κρέμα:
600γρ. τυρί κρέμα,
150γρ. ζάχαρη άχνη
(200γρ. αν το θέλουμε πιο γλυκό),
300γρ. κρέμα γάλακτος.
Για την επικάλυψη:
μαρμελάδα φράουλα και φρέσκες φράουλες.
Βήματα
Για τη βάση, τρίβω στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύω μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Βάζω μέσα σε ένα ταψάκι το μίγμα του μπισκότου και πιέζω πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια για να είναι επίπεδη και την βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος (αφού την έχω χτυπήσει σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προαιρετικά προσθέτω και 30 γραμμάρια μαρμελάδα (1 κουταλάκι του γλυκού) στο μίγμα.
Γεμίζω το ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια με σπάτουλα και βάζω το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει, καλύπτω όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα φράουλα και γαρνίρω με φρέσκες φράουλες.
Moυς σοκολάτας
2 φλ. (500ml) κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία (170γρ.) κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλάκι (6ml) εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλιά (10γρ.) κακάο κοσκινισμένο
Για το στόλισμα
σμέουρα (raspberries)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε την κρέμα και τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ και λιώνετε σε μπεν μαρί. Δηλαδή, το τοποθε- τείτε επάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Προσοχή ο πάτος του μπολ να μην αγγίζει μέσα στο νερό. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, βάζετε τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει. Σκεπάζετε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.
Βάζετε το μίγμα στον κάδου του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια και στολίζετε τα σμέουρα.
Μωσαϊκό
ΥΛΙΚΑ
• 2/3 φλ. (160γρ.) μαργαρίνη
• 1 ½ φλ. (250γρ.) σοκολάτα κουβερτούρα
• 1 τενεκεδάκι (397γρ.) γάλα ζαχαρούχο
• 4 κουταλιές (40γρ.) κακάο
• 2 κουταλιές (20γρ.) ρόφημα σοκολάτας (Drinking chocolate)
• 2 κουταλιές (20ml) κονιάκ
• 1 κουταλιά (8ml) εκχύλισμα βανίλιας
• 2/3 φλ. (90γρ.) χαλεπιανά (Φιστίκια Αιγίνης)
• 1 συσκευασία (225γρ.) μπισκότα πτι-μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το ρόφημα σοκολάτας, αφού τα κοσκινίσετε, το κονιάκ και τη βανίλια. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και βράζετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για να μην μαλακώσουν τα μπισκότα. Χοντροκόβετε τα χαλεπιανά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Κόβετε τα μπισκότα σε 5-6 κομμάτια και τα προσθέτετε μέσα στο μπολ. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύετε καλά να πάει παντού και να καλυφθούν τα μπισκότα.
Κόβετε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και βάζετε επάνω το μίγμα. Το πλάθετε σε ρολό και τυλίγετε.
Σφίγγετε καλά σαν καραμέλα. Καλύπτετε με μεμβράνη για να σφίξει καλά. Το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να πήξει.
Το κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη!
Δείτε επίσης: Οι καλύτερες παραλίες για το 2023 στην Ελλάδα