Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο – Διπλή μάσκα στους κλειστούς χώρους

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δήλωσε πως «θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, χωρίς πανικό έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη Όμικρον» τονίζοντας πως οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν τηρώντας τα μέτρα να μην ανησυχούν, ενώ η κυβέρνηση δεν εξετάζει κάποιο lockdown.

propoli

O κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον και είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία, η μεταδοτικότητα είναι πάρα πολύ υψηλή, αλλά θα έχουμε περισσότερα τις επόμενες 10-15 μέρες με την λήψη μέτρων να γίνεται αναγκαία.

«Λάβαμε μέτρα πολύ νωρίς, ανοίξαμε τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση στους τρεις μήνες» δήλωσε.

Από αύριο 2 Ιανουαρίου θα τεθούν σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, ειδικά στους κλειστούς χώρους των ΜΜΜ, είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή μάσκα Ν95. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια. 

Οι εκδηλώσεις των Δήμων για τις γιορτές απαγορεύονται

Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα ακόμη κι αν έχουν PCR, θα υποχρεωούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ την 2η και τέταρτη μέρα.

Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου

Μετά από τις 3 Ιανουαρίου ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως θα ληφθούν μέτρα για την διασκέδαση, τις εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και γενικότερα μέτρα που θα τηρούνται με αυστηρότερο τρόπο και αφορούν δραστηριότητες δεν είναι αναγκαίες.

Ο κ. Πλεύρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως δεν εξετάζεται κάποιο μέτρο σχετικά με τα σχολεία της χώρας. Η κατάσταση είναι δυναμική, όπως είπε και μετά την συνεδρίαση των επιστημόνων στις 27 Δεκεμβρίου θα επικαιροποιηθούν τα δεδομένα.

Για τις εκκλησίες ο κ. Πλευρης είπε πως παραμένουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν τόσοι έλεγχοι όσοι είχαν γίνει σχεδόν συνολικά όλο το έτος.

Δείτε επίσης: Θεόδωρος Λιβάνιος: H ταυτότητα θα μπεί στο covid free wallet του κινητού

Loading