Τα πέντε νόστιμα λαχανικά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος

Οι φυτικές ίνες παρέχουν όγκο που σε κρατάει χορτάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα, ενώ βοηθά στην καταστολή της πείνας σου.

Βοηθούν επίσης στην πρόληψη αλλαγών στα ενεργειακά επίπεδα και στα σάκχαρα του αίματος, γεγονός που οδηγεί στην αποθήκευση λιγότερου λίπους. Τα παρακάτω δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εξαιρετικά στο να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι ένα από τα καλύτερα πρεβιοτικά λαχανικά. Τα πρεβιοτικά βελτιώνουν τη σύνθεση και την ποικιλομορφία της μικροχλωρίδας του εντέρου. Όλο και περισσότερες έρευνες υποδηλώνουν ότι μια ανθυγιεινή μικροχλωρίδα ευνοεί την αύξηση βάρους.

 Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης ασπαραγίνη (από την οποία πήρε το όνομά του) που είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ που προάγει τη θερμογένεση στο καφέ λίπος. Το καφέ λίπος αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη με τη διάσπαση του λίπους για τη δημιουργία θερμότητας. Οπότε άμα θες λιποδιαλυση φάε  μπόλικα σπαράγγια.

Μπρόκολο

Πες ό,τι θες για την μυρωδιά αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα συστατικά. Το μπρόκολο είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε νερό, φυτικές ίνες και βιταμίνη C, τα οποία μπορούν όλα να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Η βιταμίνη C, συγκεκριμένα, υπόσχεται κάποια βοήθεια στην απώλεια βάρους, με τους ερευνητές να πιστεύουν ότι είναι οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βιταμίνης C που μπορεί να προσφέρουν τα θετικά αποτελέσματα.

Λάχανο

Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες που σε βοηθά να αισθάνεσαι χορτάτος χωρίς να έχεις φάει τα πάντα. Το λάχανο θεωρείται ότι προάγει την απώλεια βάρους εξισορροπώντας τη γλυκόζη, περιορίζοντας το οξειδωτικό στρες, τη φλεγμονή και την αντίσταση στην ινσουλίνη που παρατηρείται με τον διαβήτη.

Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι ένα άλλο λαχανικό που είναι γεμάτο με νερό και φυτικές ίνες, ενώ παραμένει χαμηλό σε θερμίδες. Μπορεί να ψηθεί στη σχάρα, να βραστεί, να  μαγειρευτεί στον ατμό και γενικά να πάρει οποιαδήποτε γεύση του φαγητού με το οποίο το μαγειρέυεις – βλέπε μπριάμ. Όπως και άλλα λαχανικά, τα κολοκυθάκια προσθέτουν όγκο σε ένα γεύμα χωρίς να προσθέτουν πολλές θερμίδες—και όλα αυτά χάρη στις φυτικές ίνες. 

Δείτε επίσης: Λαμία-Πάτρα σε 1,5 ώρα: Το μεγάλο έργο που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com