Τάκης Θεοδωρικάκος για Κολωνό και Ομόνοια: Οι ένοχοι στη δικαιοσύνη – Τρισάθλιες οι ενέργειες των εμπλεκομένων

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε και για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Αναφερόμενος στο θρίλερ της 12χρονης στον Κολωνό ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι «η αλήθεια θα λάμψει. Οι ένοχοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα και τις ποινές που τους αξίζουν».

propoli

Για την υπόθεση του ΑΤ Ομονοίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες των ανθρώπων που εμπλέκονται είναι τρισάθλιες», συμπληρώνοντας πως «η έρευνα επεκτείνεται για το σύνολο των εμπλεκόμενων στην υπόθεση».

Αυτά ανέφερε ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας την Τρίτη (18.10.2022) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμού του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας αναφορές των βουλευτών της Αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού ανέφερε πως πρόκειται για «μία τραγική υπόθεση με τη βάρβαρη κακοποίηση ενός κοριτσιού 12 ετών. Η αστυνομία θεωρώ ότι κινήθηκε άμεσα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ανταποκρίνεται σε ό,τι της ζητείται από την εισαγγελική αρχή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ​ότι οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος οδηγούνται ένας – ένας στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, είναι απαίτηση όλης κοινωνίας, θα ανταποκριθεί η Δικαιοσύνη και η ΕΛ.ΑΣ. τα πάντα για την διερεύνησή της» και ο υπουργός κάλεσε την Αντιπολίτευση να μην επαναλαμβάνει «φωνές λαϊκισμού και τερατολογίας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, οι ένοχοι θα οδηγούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα και την ποινή που τους αξίζει».

Θεοδωρικάκος για την υπόθεση του ΑΤ Ομονοίας

Σχετικά με την υπόθεση της 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ο κ. Θεοδωρικάκος θέλησε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να «ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο. Οτι εκείνοι που υπηρετούν στις Αρχές ασφαλείας είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους. Είναι τρισάθλιο να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση από την εικόνα που εγώ έχω πρόκειται για μια άθλια παράνομη ενέργεια. Πριν κριθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη, η ΕΛ.ΑΣ. από πρώτη στιγμή μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έθεσε σε διαθεσιμότητα και κίνησε την πειθαρχική έρευνα, η οποία θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που εμπλέκονται. Θα είμαστε άτεγκτοι και αυστηροί».

Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε πως έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει ένα σύνολο παρεμβάσεων στο Τμήμα Ομονοίας, που είναι ένα δύσκολο Τμήμα στο κέντρο της πόλης, για να βελτιωθούν υποδομές και σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών με αρκετά προβλήματα και παρότι τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει ακόμη υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Δείτε επίσης: Κούγιας για βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: «Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της»

Loading