(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τέμπη: Κύκλοι της Εξεταστικής αναφέρουν ότι η αξιολόγηση του υλικού αφορά την εισαγγελική Αρχή

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν αίτημα για να τους χορηγηθεί το σύνολο της δικογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών, με το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής να αναφέρει ότι η αξιολόγηση του υλικού είναι υπόθεση της εισαγγελικής Αρχής.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, «η εξεταστική επιτροπή με επιστολή της στις 15/12/2023 και με υπομνηστική επιστολή στις 24/1/2024 ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφα των σχετικών εγγράφων – ανακρίσεων της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας».

propoli

Απευθυνόμενοι μάλιστα προς τους αιτούντες βουλευτές, οι κύκλοι του προεδρείου της εξεταστικής επιτροπής αναφέρουν ότι «η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας βρίσκεται κατά το στάδιο τής κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνετε, έχει τεθεί στη διάθεση σας προκειμένου να συντάξετε το πόρισμα σας εντός του χρόνου που η Επιτροπή μας έχει ορίσει».

Ως εκ τούτου, καταλήγουν οι κύκλοι του προεδρείου της εξεταστικής επιτροπής «η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη Αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική Αρχή που χειρίζεται την υπόθεση».

Δείτε επίσης: Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Loading