Τέμπη: Μια «ανάσα» πριν το 1.000.000 το ψήφισμα για την απόδοση ευθυνών

Το ψήφισμα έχει συγκεντρώσει πάνω από 940.000 υπογραφές.

Το ψήφισμα που προτείνει μέσω πλατφόρμας η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της Μάρθης, της νεαρής φοιτήτριας που βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 948.774 χιλιάδες.

propoli

Οι πολίτες με αυτό τον τρόπο δείχνουν την οργή τους σε μια χώρα που δεν αναζητούνται ευθύνες, και η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων θεωρείται δεδομένη.

Το σχετικό διαδικτυακό ψήφισμα με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, βρίσκεται στο ακόλουθο λίνκ:

https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_

Τι αναφέρει το ψήφισμα

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

»Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!

»Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

»Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού.

Δείτε επίσης: Τέμπη – Μητέρα θύματος: «Ο Καραμανλής να έρθει και να πει μπροστά μου ότι τα τρένα είναι ασφαλή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading