Τέμπη: Νέες ονομαστικές μηνύσεις καταθέτουν οι συγγενείς των θυμάτων

Νέες μηνύσεις αναμένεται να καταθέσουν αύριο ή μεθαύριο συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι μηνύσεις θα είναι ονομαστικές και θα αφορούν σε εκπροσώπους Αρχών που διαχειρίστηκαν την υπόθεση τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα.

propoli

Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι συγγενείς αναμένεται να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή – σε ό,τι αφορά το σκέλος της συγκάλυψης πολιτικών ευθυνών – ενώ σε εξέλιξη παραμένει και η ανακριτική έρευνα.

Το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, όπου με τη συνοδεία Εισαγγελέα, κατάσχεσαν σκληρούς δίσκους. Το οπτικό και ηχητικό υλικό θα αποσταλεί τώρα στην Λάρισα, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με το αντίστοιχο υλικό που περιέχεται στην δικογραφία, έτσι ώστε να διαλευκανθεί τυχόν αλλοίωσή του.

Παράλληλα την Παρασκευή 5 Απριλίου αναμένεται να γίνει ο έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Με παραγγελία του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη – που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών – κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν στο οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτός ο έλεγχος θα γίνει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή.

Τις επόμενες ημέρες, τέλος, οι Αρχές θα λάβουν δείγμα από το ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν ρίξει τα μπάζα από το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών.

Δείτε επίσης: Άγιοι Ανάργυροι: Η 28χρονη είχε μείνει έγκυος – Απέβαλε από επίθεση του θύτη

Loading