Τέμπη: Οι εξηγήσεις του Βασίλη Καπερνάρου για την καθυστέρηση δημοσιοποίησης των βίντεο

Τέμπη: Οι εξηγήσεις του Βασίλη Καπερνάρου για την καθυστέρηση δημοσιοποίησης των βίντεο

Διευκρινίσεις του Βασίλη Καπερνάρου για την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των βίντεο της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη. Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα τρία βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που καταγράφηκαν λίγο πριν τη θανατηφόρα σύγκρουση στα Τέμπη, η οποία οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπων. Απαντά στις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί για την καθυστέρηση σχεδόν δύο ετών στη διάθεση αυτών των αποδεικτικών στοιχείων στη Δικαιοσύνη. Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας βιντεοεπιτήρησης του ΟΣΕ υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή οφείλεται σε τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την απελευθέρωση του υλικού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο κ. Καπερνάρος δηλώνει ότι η εταιρεία παρέδωσε τα βίντεο που ζητήθηκαν εντός 15 ημερών από τις αρμόδιες αρχές. Επισημαίνει ότι δεν είχε ζητηθεί καμία πληροφορία που να αφορά την εμπορική αμαξοστοιχία κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ωστόσο, μετά από μια πρόσφατη ενδελεχή ανασκόπηση, ανακαλύφθηκαν τρία επιπλέον αρχεία βιντεοληπτικού υλικού που προέρχονται από κάμερες οι οποίες δεν είχαν ζητηθεί.

Η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε πλήρη έρευνα των υπολογιστών και των καμερών του Επιχειρησιακού Κέντρου, καθώς προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με τη σωστή εκτίμηση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στην παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή. Ο κ. Καπερνάρος, αναφερόμενος στη σημασία της επαλήθευσης των γεγονότων, τονίζει την ανάγκη διαφάνειας στη διαδικασία συλλογής αποδεικτικών στοιχείων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play