(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τέμπη: Ποινική δίωξη στον Κώστα Αγοραστό για το «μπάζωμα» στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος

Ποινική δίωξη στον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό για το «μπάζωμα» στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για το μπάζωμα στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

propoli

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ως απάντηση στη μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του οι συγγενείς των θυμάτων, ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών του, του βάζοντας στο κάδρο την αστυνομία, την πυροσβεστική, τον γ.γ πολιτικής προστασίας, τις εισαγγελικές και τις ανακριτικές αρχές.

Είχε κληθεί από την εισαγγελία πρωτοδικών σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την τέλεση των αδικημάτων της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος. Του είχαν κάνει μήνυση συγγενείς των θυμάτων.

Στο υπόμνημά του ο Κ. Αγοραστός υποστήριζε πως η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Αναφέρει ότι συνήλθε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο παρίσταντο 15 άτομα από διαφόρους φορείς, μεταξύ άλλων και ο τότε Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αλλά και ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού αποφασίστηκε η έγκριση υποέργων προς και στον χώρο του δυστυχήματος, η κατασκευή περιφράξεων στον χώρο του δυστυχήματος και σε οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, η χρήση βαρέων μηχανημάτων έργου για τον απεγκλωβισμό ατόμων και η χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου στο χώρο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Επίσης, επικαλείται καταθέσεις διάφορων μαρτύρων ότι όσες εργασίες έγιναν στον τόπο του δυστυχήματος, έγιναν με «πρωτεύοντα ρόλο» της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έδιναν τις εντολές, την καθοδήγηση, την έγκριση και τις υποδείξεις για ό,τι γινόταν στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ ήταν και ενημερωμένες οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές αρχές.

Δείτε επίσης: Καλαμαριά: Αύξηση 30% στα δημοτικά τέλη ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο

Loading