Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχει προαναγγείλει ότι το πόρισμα θα αναλύει τους λόγους που οδήγησαν στη σύγκρουση των τρένων
Σήμερα, Πέμπτη στις 10:00 το πρωί, είναι να δημοσιοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ακολούθως, θα διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή ώστε να ενσωματωθεί στη δικογραφία.
Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχει προαναγγείλει ότι το πόρισμα θα αναλύει τους λόγους που οδήγησαν στη σύγκρουση των τρένων, την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, τη μη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για τη βελτίωσή του, καθώς και τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση.
Χθες, ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων και τραυματιών του δυστυχήματος, ζήτησε την αναβολή της ανακοίνωσης του πορίσματος, επικαλούμενος τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2025. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης τόνισε πως, λόγω του γενικευμένου πένθους και της συμμετοχής χιλιάδων πολιτών στις διαδηλώσεις για την αποκάλυψη της αλήθειας, η ανακοίνωση θα έπρεπε να μετατεθεί. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό.
Παράλληλα, αναμένονται ακόμα δύο πορίσματα: ένα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σχετικά με τα έλαια σιλικόνης και ένα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά τρία βίντεο. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Δείτε live: