Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και Πανεπιστήμια – Υποχρεωτική στις εξετάσεις

Κατάργηση της μάσκας σε σχολεία και Πανεπιστήμια ανακοινώθηκε από την επιτροπή εμπειρογνομόνων

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στη διάρκεια των εξετάσεων

propoli

Υποχρεωτικό είναι το τεστ για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς κάθε εβδομάδα. 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων:

«Αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές-φοιτητές και δασκάλους-καθηγητές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Τεστ για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ένα κάθε εβδομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι νέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού είχε ανακοινώσει, πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης είχε ανακοινώσει καταργείται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022

Μιλώντας για τις αποφάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ο υπουργός είπε ότι η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τότε εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Δείτε επίσης: Δύο νέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας στη χώρα μας

Loading