Θεμιστοκλέους για κορονοϊό: «Θεωρούμε ότι δε θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ»

«Δε χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, λέγοντας πως παρατηρείται μία επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες, ενώ φάνηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τις εκτιμήσεις για αύξηση των μολύνσεων τον Σεπτέμβριο, καθώς κάτι τέτοιο όπως είπε δεν προβληματίζει τους ειδικούς.

«Η μάσκα παραμένει»

Για τα μέτρα περιορισμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση για τη μάσκα.

«Έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Η χώρα μας είναι από τις πιο συντηρητικές στα θέματα δημόσιας υγείας».

«Δεν θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ»

Για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε:

«Ο κορονοϊός θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να έχουμε και αύξηση από Σεπτέμβριο, αλλά δε θεωρούμε ότι θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των εβδομαδιαίων κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε ότι «δε χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

Όπως τόνισε αυτό γίνεται διότι ο ιός πλέον δεν είναι τόσο επικίνδυνος ενώ ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Για τον προσωπικό γιατρό, ζήτησε από τον κόσμο να εγγραφεί λέγοντας ότι «είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Προσωπικός Γιατρός είναι μια επιπλέον παροχή του υπουργείου Υγείας και δεν διαταράσσει τη σχέση ασθενή και ιατρού.

Δείτε επίσης: Σαρηγιάννης – Κορονοϊός: Στα 400.000- 500.000 τα ενεργά κρούσματα – Αυξάνονται οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι