Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη ΧΑΝΘ (pics & vids)

Στη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρειο Ελλάδα – Τον υποδέχτηκαν με παραδοσιακές φορεσιές και τα παιδιά του χάρισαν ανθοδέσμες.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Η επίσκεψη του Παναγιώτατου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές για την Αδελφότητα, καθώς θα δώσει την Πατρική Ευχή και την Πατριαρχική Ευλογία στην αυγή της δεύτερης εκατονταετίας της Οργάνωσης.

Ο Παναγιότατος ξεναγήθηκε στο μουσείο μπάσκετ από την πρόεδρο της ΧΑΝθ Ελένη Αθανασοπούλου. Θα παρακολουθήσει εκδήλωση προς τιμήν του στο γήπεδο του μπάσκετ.

Μετά την ξενάγηση στο μουσείο ο Παναγιότατος υπέγραψε στο βιβλίο ευχών-εντυπώσεων του μουσείου της ΧΑΝΘ.

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η ΧΑΝΘ τιμά την πόλη μας και το ιδεώδες του αθλητισμού»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαιος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στη ΧΑΝΘ κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του στην πόλη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε τη ΧΑΝΘ με τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής και κοινωνικής προσφοράς. Τα ίδια συναισθήματα έχουν και οι συνοδοί μου. Στο σύνολο είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού. Συγχαίρω και ευλογώ από καρδίας όλους όσους εργάζονται, με επικεφαλής την κ. Πρόεδρο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση που με απηύθυνε. Πριν λίγο έφτασα στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι διότι εγκαινιάζω τη σύντομη παρουσία μου με αυτή εδώ την επίσκεψη, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνία, για την εκκλησία και για το ταπεινό μου πρόσωπο», δήλωσε ο Παναγιότατος.

Η πατριαρχική περιοδεία στη Β. Ελλάδα ξεκινά από τη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, όπου θα παραμείνει ως την Κυριακή. Από το απόγευμα της Κυριακής (29/5) μέχρι και την Τετάρτη, (1/6) θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Το «παρών» στην εκδήλωση δίνουν μέλη της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο στην Ιερά Μητρόπολη.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον Τζορτζ Τσούνη – «Είμαι περήφανος που είμαι πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα» (vid)