Θεσσαλία: Ένας θάνατος από λεπτοσπείρωση – Δύο άτομα νοσηλεύονται

Επιπλέον δύο άτομα νοσούν από λεπτοσπείρωση και νοσηλεύονται.

Για την υγειονομική κατάσταση στην πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία μίλησε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας, ενώ γνωστοποιήθηκε και ο θάνατος ενός ανθρώπου από λεπτοσπείρωση. Άλλα δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από την ίδια νόσο, νοσηλεύονται.

propoli

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, καταγράφηκαν 1.272 προσελεύσεις το τελευταίο 24ωρο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας στη Θεσσαλία. Από τις προσελεύσεις αυτές οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 86 ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για SARS – CoV2.

Παράλληλα, σε σχέση με τις περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμυρικά φαινόμενα, από τις 27 του μήνα μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί τέσσερα νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Συνολικά, τα κρούσματα είναι 9, με ένα εξ αυτών να έχει καταλήξει, ενώ άλλα δύο νοσηλεύονται. Παράλληλα, υπάρχουν 20 περιστατικά που τελούν υπό διερεύνση.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τόνισε πως έχουν γίνει 1.761 για τέτανο και 164 σε παιδιά για ηπατίτιδα Α.

Ακόμη, έκανε λόγο για ένα νέο κρούσμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου που εντοπίστηκε στα Τρίκαλα.

Δείτε επίσης: Λάρισα: Οι καλλιέργειες έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη – «Βούλιαξαν» δρόμοι και αυλές σπιτιών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading