Θεσσαλονίκη: Ελληνικές σημαίες, ιερείς και εικόνες της Παναγίας στη συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων

Με την συνοδεία του «Μακεδονία Ξακουστή», πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας, με ομιλητές τον ψυχίατρο Στυλιανό Καρπαθίου, τον καθηγητή νομικής του ΔΠΘ, Βαθιώτη Κωνσταντίνο και τον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα

Ρεπορτάζ: Θάνος Χατζηιωάννου

propoli

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στο συλλαλητήριο των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και τα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία αντιμετωπίζουν ως διχαστικά.

Η συγκέντρωση είχε πολύ μεγάλη προσέλευση πολιτών που γέμισε όλη την πλατεία πάνω από το άγαλμα , ενώ τα δεκάδες πανό που έφεραν πολλοί εξ αυτών, έδιναν το ιδιαίτερο αντί- κυβερνητικό στίγμα της διαδήλωσης, άλλοτε με οργισμένο τόνο και άλλοτε με ειρωνική – χιουμοριστική χροιά.

Τα πανό και τα συνθήματα:

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε έντονους εθνικιστικούς τόνους, με τις Ελληνικές σημαίες, τα εθνικιστικά συνθήματα και τις αναφορές στην Εκκλησία να μην λείπουν. Ταυτόχρονα, δεκάδες ιερείς συμμετείχαν στην διαμαρτυρία και έφεραν ακόμη και μια εικόνα της Παναγίας που πολλοί παρευρισκόμενοι έσπευσαν να προσκυνήσουν!

Προτού ξεκινήσουν οι ομιλητές, τα άσματα «Μακεδονία Ξακουστή» και Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητές, ακούστηκαν από τα μεγάφωνα και το πλήθος τραγούδησε σύσσωμο, αναμένοντας το ξεκίνημα των ομιλιών,

Μόλις έφτασε στην συγκέντρωση, η Politic.gr είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα. Κληθείς να σχολιάσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, τάχθηκε αδιαπραγμάτευτα κατά του μέτρου και κάλεσε την κυβέρνηση να το ανακαλέσει.

Δείτε τι είπε:

Δείτε επίσης: Αναμνηστική δόση: Ποια εμβόλια χρησιμοποιούνται στην τρίτη δόση;

Loading