(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Θεσσαλονίκη: Σεσημασμένοι πέντε από τους εννέα συλληφθέντες

Τι θα ισχυριστεί ο 23χρονος

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, στα χέρια των Αρχών είναι ορισμένοι ύποπτοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού την περασμένη Τρίτη στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, είναι οπαδοί οι οποίοι έχουν φάκελο στην αστυνομία, ενώ υπάρχουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και το DNA τα οποία οδήγησαν την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι εμπλέκονται στη δολοφονία.

Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί δέκα άτομα εκτός από τον 23χρονο ο οποίος απολογείται σήμερα στον ανακριτή. Όσον αφορά τους οχτώ που έχουν συλληφθεί, πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν υπήκοο Αλβανίας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δύο από αυτούς ταυτοποιούνται ως δολοφόνοι του άτυχου Άλκη.

Γενετικά και δακτυλικά αποτυπώματά τους βρέθηκαν στο σκεπάρνι με το οποίο χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό, τραυματιζοντάς τον θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία. Επίσης η Αστυνομία κατάφερε να αποσαφηνίσει ότι συμμετείχαν ορισμένοι ακόμα στη δολοφονική επίθεση, από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα ρούχα του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας 19 έως 21 ετών. Πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μέλη συνδέσμων της ομάδας. Οι 6 από τους 8 μάλιστα έχουν φάκελο στην Αστυνομία λόγω του ότι παλιότερα είχαν συμμετάσχει σε συμπλοκές οπαδών.

Από την ομάδα των βασικών υπόπτων εξακολουθούν να διαφεύγουν δύο άτομα. Ο ένας έχει έδρα την Αθήνα και ανήκει σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο πραγματοποίησε έφοδο η ΕΛΑΣ, στην Παρασκευή.

Ο δεύτερος είναι υπήκοος της Αλβανίας και λίγο μετά τα όσα έγιναν, έφυγε στη χώρα του, ενώ εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Τόσο αυτός όσο και ο 23χρονος, το 2019 είχαν εμπλακεί σε συμπλοκές με οπαδούς του Άρη, μάλιστα λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός.

Στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένο σε γκαράζ στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο αυτοκίνητο με το οποίο οι φερόμενοι ως δράστες πήγαν και διέφυγαν από το σημείο της δολοφονίας.

Πώς οργανώθηκε η επίθεση

Σύμφωνα με πηγή από το Υπουργείο Παιδείας, οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους, πριν από τη δολοφονία είχαν βρεθεί σε αγώνα βόλεϊ του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό για την Α1 ανδρών.

Θυμίζουμε πως αρχικά ο 23χρονος αρνούνταν τα πάντα ωστόσο στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν στο σημείο της δολοφονίας. Βέβαια ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτός που σκότωσε τον Άλκη και ούτε ήρθε σε επαφή με τους τραυματίες φίλους του.

Δείτε επίσης: Κούγιας: «Τρομοκρατούν την οικογένεια του Άλκη»