Θεσσαλονίκη: Σκουπίδια και… ξερά χόρτα η εικόνα του Σεϊχ Σου – Αποκαρδιωτική η κατάσταση του δάσους

Σκουπίδια και ξερά χόρτα είναι η εικόνα που επικρατεί στο Σεϊχ Σου, στον μεγαλύτερο πνεύμονα οξυγόνου της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα και σε μια σύντομη βόλτα που κάναμε, οι εικόνες εγκατάλειψης είναι εμφανείς, με πόρτες και μπάζα να κλείνουν ρυάκια, αλλά και ξερά χόρτα να κλείνουν διαδρόμους.

Ο μεγαλύτερος πνεύμονας της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει και είναι στο έλεος του θεού, με τον καύσωνα που πλησιάζει να δημιουργεί κινδύνους για το δάσος.

Ούτε να το σκεφτόμαστε δεν θέλουμε το γεγονός ότι μπορεί μια σπίθα να προκαλέσει πυρκαγιά στο Σεϊχ Σου ειδικά στα ξερά χόρτα που πολλές φορές αγκαλιάζουν και τα δένδρα.

Η απαξίωση του Σεϊχ Σου φαίνεται και από το γεγονός ότι στην βόλτα μας εντοπίσαμε ακόμα και… καμένα δέντρα από την πυρκαγιά που είχε σημειωθεί παλιότερα.

Μάλιστα στο Σεϊχ Σου υπάρχει ακόμα παρατημένο να σαπίζει με κίνδυνο για τραυματισμό μια παλιά κολώνα υψηλής τάσης της ΔΕΗ

Γιατί δεν αξιοποιείται το Σεϊχ Σου;

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το Σεϊχ Σου έχει πολλές προοπτικές για την αναψυχή και την ψυχαγωγία του κόσμου, ωστόσο εδώ και χρόνια παραμένει… ανεκμετάλλευτο.

Μόνο ιδιωτικές ομάδες – οι οποίες κανονίζουν πεζοπορίες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις – αξιοποιούν, μαζικά το Σεϊχ Σου, με την απαξίωση του δάσους να είναι μνημειώδης.

Σε μια τεράστια έκταση δεν υπάρχει ένα αναψυκτήριο, δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή προκειμένου ένας πεζοπόρος να βρεί μια ανάσα.

Ας ελπίσουμε να μην ζήσουμε ίδιες εικόνες σαν τις περυσινές παρόλο που φαίνεται ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν βάλει μυαλό και το Σεϊχ Σου παραμένει σε αποκαρδιωτική κατάσταση.