Θεσσαλονίκη: Στη Δικαιοσύνη για τα λεωφορεία της Λειψίας ( Video)

Η Κατερίνα Νοτοπούλου και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά με σκοπό τη διερεύνηση πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την αγορά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης των 49 μεταχειρισμένων και ακατάλληλων για την πόλη αστικών λεωφορείων.

Χθες το πρωί η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκης Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκαν τα δικαστήρια και κατέθεσαν σχετική μηνυτήρια αναφορά. 

«Τα στοιχεία που καταθέτουμε καταδεικνύουν σειρά προβληματικών ενεργειών που εκφεύγουν της νομιμότητας τόσο από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Πρόκειται για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καταστρατήγηση δημόσιου συμφέροντος, ενώ τα συγκεκριμένα λεωφορεία αποτέλεσαν κίνδυνο για τη ζωή και τη δημόσια υγεία των πολιτών. Προκύπτουν ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα χρήσης της διάταξης κατ’ εξαίρεση Covid για λεωφορεία που δεν είναι κατάλληλα για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη, δεν διαθέτουν παράθυρα, τρεις πόρτες, κλιματισμό, ενώ κάποια από αυτά πήραν φωτιά», ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Νοτοπούλου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκης Μαζί» έκανε επίσης λόγο για “στημένο” και “φωτογραφικό” διαγωνισμό καθώς σύμφωνα με την ίδια, η πρόσκληση υποβολής προσφορών για το υπό ανάθεση έργο δόθηκε μόλις έξι ημέρες προθεσμία για την υποβολή του φακέλου.

«Επιπλέον, για την αγορά τους έγινε χρήση των ανταποδοτικών τελών των δημοτών που προορίζονται για άλλο σκοπό, και μάλιστα αφού η κυβέρνηση κατήργησε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έδιναν αρμοδιότητα στους δήμους για την τέλεση συγκοινωνιακού έργου», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μηνύσεις από την αντιπολίτευση για τα λεωφορεία από την Λειψία

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com