Θετική αξιολόγηση της κοινωφελούς εργασίας: Ποιοι φορείς συμμετέχουν

Θετική αξιολόγηση της κοινωφελούς εργασίας: Ποιοι φορείς συμμετέχουν

Θετική προοπτική για την κοινωφελή εργασία στην Ελλάδα με συμμετοχή πολλών δημόσιων φορέων. Ο νεοσύστατος θεσμός της κοινωφελούς εργασίας αποδεικνύει τη θετική του απήχηση στην κοινωνία, καθώς παρέχει μια εναλλακτική μορφή ποινής για δράστες ήσσονος σημασίας αδικημάτων. Στόχος του είναι η αποφυγή φυλάκισης, με την υποχρέωση των καταδικασθέντων να προσφέρουν εργασία σε κοινωφελείς φορείς. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έχουν ενταχθεί 216 φορείς του δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων δήμοι, νοσοκομεία και πανεπιστήμια , καλύπτοντας γεωγραφικά όλες τις περιοχές της χώρας.

Η παροχή 2.863 θέσεων εργασίας στους τομείς καθαριότητας και φύλαξης επιτρέπει στους καταδικασθέντες να συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνία , αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημασία της αναμόρφωσης και επανένταξής τους. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, υπογράμμισε ότι η εφαρμογή του θεσμού συμβάλλει στη πρόληψη και αποτροπή της παραβατικότητας και υποστηρίζει την κοινωνική επανένταξη των παραβατών μέσω της εργασίας σε τομείς κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας, που θεσπίστηκε το 1997, ενδυναμώνει τη δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή, καθιστώντας την Ελλάδα παράδειγμα προοδευτικής ποινικής μεταρρύθμισης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play