Συνελήφθη την 23η Νοεμβρίου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η σύλληψη Ισραηλινού επιχειρηματία σε ελληνικό έδαφος, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα της Interpol Ρουμανίας με την κατηγορία της απάτης.
Παρέμεινε για δύο εικοσιτετράωρα στα κρατητήρια του αεροδρομίου και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Την ίδια ώρα έγγραφα που τέθηκαν υπόψη της «Κ», αδείχνουν ότι στα τέλη του Οκτώβρη, η Interpol έκρινε άκυρο το ένταλμα, καθώς το θεώρησε «πολιτικά υποκινούμενο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορούσε απάτη σχετικά με εκτάσεις γης που κρατικοποιήθηκαν κατά την κομμουνιστική περίοδο.
Πηγές που προέρχονται από την «Κ» αναφέρουν ότι η σύλληψη είναι απόρροια της καθυστέρησης των πληροφοριακών συστημάτων να ενημερωθούν και ότι η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης μετά και από το πόρισμα της Interpol, έχει τυπικό χαρακτήρα.
Δείτε επίσης: Παρεμβαίνει εισαγγελέας για την καταγγελία Γιαννάκου για κλειστές ΜΕΘ (vid)
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο, αυξάνουμε τις θέσεις απασχόλησης, ρυθμίζουμε τα κόκκινα δάνεια αγροτών και συνεταιρισμών»
- Λέσβος: Νεκρή γυναίκα σε βάρκα προσφύγων στον Άγιο Φωκά
- Νίκη για την ταινία «Anora» στα Independent Spirit Awards 2025
- Η τρελή λατρεία του Osho Bhagwan, το κοινόβιο στις ΗΠΑ και το σκάνδαλο
- Βατικανό: Κρίσιμες στιγμές για τον Πάπα Φραγκίσκο και ο καρδινάλιος που βρίσκεται κοντά του