Τηλεφωνική απάτη: Της ζητούσαν χρήματα για την τραυματισμένη κόρη της – «Το χειρουργείο είναι χωρίς λεφτά κυρία αλλά…»

Η απάτη μέσω τηλεφώνου που είχε στόχο μια νεαρή κοπέλα δεν «έπιασε», καθώς οι δράστες ισχυρίζονταν ότι χρειάζονται χρήματα για μια επέμβαση στην κόρη της, ενώ η γυναίκα δεν είχε κόρη.

Ένα ακόμα περιστατικό απόπειρας απάτης έρχεται στη δημοσιότητα, όπου επιτήδειοι προσποιούνταν γιατρούς και τηλεφώνησαν σε μια νεαρή γυναίκα, ισχυριζόμενοι ότι η κόρη της είχε υποστεί ένα ατύχημα και χρειαζόταν άμεση επέμβαση.

propoli

Ήταν νωρίς το μεσημέρι, όπως περιγράφει το παρολίγον θύμα, όταν χτύπησε το τηλέφωνό της και άκουσε από μέσα μία γυναίκα να κλαίει.

«Ήταν μια και μισή το μεσημέρι, λίγο πριν φύγω για τη δουλειά και φαντάστηκα ότι θα ήταν η αδερφή μου. Απαντάω και ακούγεται ένα «μαμά» σαν να κλαίει. Στην αρχή λέω να πω ότι είναι λάθος, μετά σκέφτηκα, όλα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ότι μπορεί να είναι κάποια γιαγιά να ψάχνει κάποιον, να έχει κάνει λάθος, και λέω “Ποιόν θέλετε;” Και συνεχίζει. Οπότε μπήκα και εγώ στο “τριπάκι” να δω μέχρι που θα το φτάσουν», λέει στο MEGA η καταγγέλουσα.

Η νεαρή, υποψιασμένη πλέον, αποφασίζει να συνεχίσει τον διάλογο και παίζει το παιχνίδι των απατεώνων.

-Που είσαι; σε ποιο νοσοκομείο παιδί μου, τι έγινε;

-Στο ΚΑΤ

-Τι έγινε;

-Έσπασα το πόδι μου.

Το απίστευτο θράσος των δραστών όμως δεν θα είχε ανταπόκριση, καθώς απευθύνθηκαν στη γυναίκα με τη λέξη «μαμά», ενώ εκείνη δεν έχει παιδιά, παρά μόνο μία αδελφή που πηγαίνει ακόμα σχολείο.

«Έπαιξε» το παιχνίδι των απατεώνων


Η νεαρή, υποψιασμένη πλέον, αποφασίζει να συνεχίσει τον διάλογο και παίζει το παιχνίδι των απατεώνων.

-Με ακούς παιδί μου; Είσαι στο ΚΑΤ;
-Έλα, παρακαλώ κυρία με ακούτε;
-Παρακαλώ;
-Από το νοσοκομείο τηλεφωνούμε κυρία. Γιατρός ορθοπεδικός, χειρουργός είμαι. Τι σας είναι η Θεοδώρα;
-Δεν καταλαβαίνω έρχομαι στο νοσοκομείο.
-Η Θεοδώρα τι σας είναι κυρία;
-Το παιδί μου είναι κύριέ μου.
-Εσείς είστε η μητέρα;
-Ναι πείτε μου!
-Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει στην κόρη σας την Θεοδώρα;
-Άνθρωπέ μου θα με τρελάνεις; Να έρθω στο νοσοκομείο. Έρχομαι στο νοσοκομείο. Στο ΚΑΤ είναι το παιδί;

Ο διάλογος συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά με τη γυναίκα να συνεχίζει να προσποιείται ότι έχει παιδί και να επιμένει να πάει στο νοσοκομείο, ενώ ο «γιατρός» σε σπαστά ελληνικά της ζητάει το ποσό των 95.000 ευρώ για το χειρουργείο και μάλιστα φαίνεται να την απωθεί από το να πάει στο νοσοκομείο.

-Και τώρα πρέπει να κάνουμε εγχείρηση.
-Πότε να κάνουμε την εγχείρηση;
-Στο πόδι κάτω στον αστράγαλο.
-Πω πω δεν το πιστεύω. Έρχομαι από εκεί. Έρχομαι από εκεί.
-Κυρία ακούστε λίγο, όταν θα έρθετε εδώ δεν μπορείτε να μπείτε μέσα στο χειρουργείο. Ακούστε με λίγο. Το χειρουργείο είναι χωρίς λεφτά κυρία αλλά πρέπει να βάλουμε 6 καρφιά και 12 λάμες. Αυτές οι λάμες στοιχίζουν πολλά και ακριβά.
-Κύριέ μου τι μου λέτε τώρα από το τηλέφωνο; Πλάκα μου κάνετε; Τι μου λέτε τώρα από το τηλέφωνο;
-95.000 € πρέπει να πληρώσουμε.


Οι απαράδεκτοι δράστες τηλεφώνησαν και δεύτερη φορά, στο σπίτι της κοπέλας, ζητώντας και πάλι τα χρήματα, περίπου μία ώρα μετά το πρώτο τηλεφώνημα.

«Μου λέει “πάρε τον γιατρό”. Πήρε το τηλέφωνο ένας κύριος ο οποίος μιλούσε και εντελώς σπαστά ελληνικά έως χάλια, και ενώ έλεγα εγώ “έρχομαι στο νοσοκομείο” αυτός με απέτρεπε», ανέφερε το θύμα.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Αγιοβασίληδες μοίρασαν δώρα στο νοσοκομείο του Ρίου

Loading