Με μεγάλη επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο του Αρχαίου Ελαιώνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια ημερίδα του Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΠΑΔΑ «UNOVATE», (http://www.unovate.uniwa.gr/) στο πλαίσιο του έργου «Στρατηγική Αριστείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΔΑ.
Ο Αναπληρώνων τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ, καθώς και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, έθεσε ως προτεραιότητα την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων προς όφελος της κοινωνίας. Εξήγησε ότι η διασύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την κοινωνία, καθώς και η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους, απαιτεί σειρά προϋποθέσεων, με σημαντικότερη τη διαμόρφωση υγιούς επιχειρηματικής κουλτούρας προς όφελος της κοινωνίας. Στις προκλήσεις αυτού του εγχειρήματος, ο Καθηγητής Καλαντώνης υπογράμμισε ότι η λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «UNOVATE» θα ανταποκριθεί με επάρκεια, επισημαίνοντας τη σημασία της καινοτομίας και της διάχυσης των αποτελεσμάτων της έρευνας στην κοινωνία.
Ο Αν. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφοράς Τεχνολογίας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Χαράλαμπος Πατρικάκης, παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους, τις προσδοκίες αλλά και τις προγραμματισμένες δράσεις του νεοσύστατου Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας «UNOVATE». Ο κ. Πατρικάκης εστίασε στη σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης, και της δικτύωσης με ανθρώπους που καινοτομούν.
Ο Δρ. Νικόλαος Βογιατζής, της Partner Corallia Ventures στην ομιλία του με τίτλο «Η Μεταφορά Τεχνολογίας ως μοχλός ανάπτυξης της Έρευνας, της Καινοτομίας & της Επιχειρηματικότητας: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» ανέπτυξε τις σύγχρονες τάσεις στη μεταφορά τεχνολογίας και τον ρόλο των πανεπιστημίων στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, παρουσίασε επιτυχημένα παραδείγματα μεταφοράς τεχνολογίας, αναδεικνύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, το βήμα δόθηκε στην κ. Στέλλα Ιωαννίδου, CEO της Humancentered και COO της Waldiez, η οποία ανέδειξε τη σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Μέσα από την ομιλία της, περιέγραψε τη δική της προσωπική εμπειρία στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τις σχεδιαζόμενες δράσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει το Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΠΑΔΑ «UNOVATE» και τη ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της ημερίδας με έναν γόνιμο διάλογο, που ενίσχυσε τη δικτύωση μεταξύ πανεπιστημιακής κοινότητας και επιχειρηματιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ