Με τη φρέσκια, πιπεράτη γεύση του και τη μοναδική θρεπτική του αξία, δεν είναι απλώς ένα βότανο – είναι υπερτροφή.
Μπορεί η φύση να αργεί να ξυπνήσει την άνοιξη, όμως ένα ταπεινό αλλά θαυματουργό φυτό ξεπροβάλλει πρώτο: το νεροκάρδαμο.
Τι κάνει το νεροκάρδαμο τόσο ξεχωριστό;
Πρόκειται για ένα φυτό πλούσιο σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό και τονώνει τον οργανισμό. Περιέχει επίσης σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Κ, βήτα-καροτίνη, αντιοξειδωτικά, και ακόμα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Δεν είναι τυχαίο που κατατάσσεται από το CDC στις πιο θρεπτικές τροφές παγκοσμίως.
Πού θα το βρείτε – ή πώς θα το καλλιεργήσετε
Το νεροκάρδαμο αναπτύσσεται σε καθαρά, γλυκά νερά – κοντά σε ρυάκια και πηγές. Παρ’ όλα αυτά, καλλιεργείται εύκολα και στο σπίτι: χρειάζεται απλώς πολύ νερό και δροσιά. Ο Μάρτιος είναι η ιδανική εποχή για να ξεκινήσετε.
Πώς να το απολαύσετε στην κουζίνα
Σε σαλάτες: δίνει ιδιαίτερη γεύση και φρεσκάδα.
Σε smoothies: για έξτρα θρεπτικότητα το πρωί.
Σε σούπες: για πικάντικο τόνο και ζεστασιά.
Σε πέστο: με ξηρούς καρπούς και παρμεζάνα για ένα μοναδικό άλειμμα.
Το νεροκάρδαμο είναι η απόδειξη πως η φύση μάς χαρίζει απλόχερα μικρούς διατροφικούς θησαυρούς – αρκεί να τους ανακαλύψουμε.