(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το ΥΠΕΝ συμβουλεύει για τον καύσωνα: Μειώστε τη χρήση ΙΧ, βάλτε βενζίνη αφότου δύσει ο ήλιος

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνιστά τη μείωση της χρήσης των ΙΧ το πρωί και το μεσημέρι και τονίζει ότι καλό θα ήταν να βάζουμε βενζίνη στα οχήματά μας μετά τη δύση του ηλίου.

Ο καύσωνας ευνοεί τη συσσώρευση ρύπων με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εκδίδει συστάσεις προς τους πολίτες της Αττικής ώστε να προσέχουν πότε θα μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους αλλά και πότε θα χρησιμοποιούν προϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση άλλων τύπων.

propoli

Παράλληλα, το υπουργείο συνιστά να αποφευχθεί η διακίνηση υγρών καυσίμων το μεσημέρι εκτός από περιπτώσεις ανάγκης, όπως ο ανεφοδιασμός λιμανιών και αεροδρομίων και να μην γίνονται εργασίες σε στεγνοκαθαριστήρια και βαφεία.

«Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και για αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων.

Με αυτά τα δεδομένα, συστήνονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους πολίτες τα παρακάτω:

  • Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Αναλυτικότερη ανά ώρα ενημέρωση σχετικά με τις παρατηρούμενες υπερβάσεις όζοντος και με την εξέλιξη των συγκεντρώσεων παρέχεται στα ακόλουθα links:

  • https://ypen.gov.gr/perivallon/poiotita-tis-atmosfairas/deltia-atmosfairikis-rypansis/ektakto-deltio-ypervaseon-ton-oriakon-timon-ozontos/
  • http://84.205.254.113/airqualmap/leafletmap.html

Παρακαλούμε, θερμά, τους πολίτες της Αττικής για τη θετική τους ανταπόκριση στις παραπάνω συστάσεις μας» αναφέρουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε επίσης: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ενοχλημένη η κυβέρνηση με συγκεκριμένες εταιρείες – «Δεν ανταποκρίθηκαν όλοι για τις τιμές»

Loading