Τότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα – Πότε κλείνουν για τις εκλογές

Οδεύουμε προς την Κυριακή του Πάσχα με τους μαθητές ανά την Ελλάδα να απολαμβάνουν εδώ και μια εβδομάδα τις διακοπές τους.

Μάλιστα οι μαθητές έχουν ακόμη μια εβδομάδα διακοπές καθώς τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν την Δευτέρα στις 24 Απριλίου.

propoli

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία για 19 διδακτικές ημέρες, καθώς έχουμε και τις βουλευτικές εκλογές που τα επηρεάζουν.

Τότε κλείνουν τα σχολεία για εκλογές

Τα σχολεία αναμένεται να είναι κλειστά για δύο διδακτικές ημέρες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές του 2023.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή πριν τις εκλογές και την Δευτέρα μετά τις εκλογές. «Τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών στις 19 και 22 Μαΐου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν οι μαθητές επιστρέφουν για 19 ημέρες στα σχολεία τα οποία όπως τόνισε ο Βορίδης κλείνουν στις 19 Μαΐου και ανοίγουν στις 23 Μαΐου του 2023.

Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) αναφέρονται αναλυτικά οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα Μεγάλο Σάββατο στην Αττική

Loading