(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τουρισμός: Αυξημένες οι εισπράξεις για το πρώτο πεντάμηνο του 2023

Θετικό είναι το οικονομικό πρόσημο από τις εισπράξεις του τουρισμού κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2023, με το νούμερο να είναι δεκαπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021, σε μια εποχή βέβαια που υπήρχαν άλλες συνθήκες λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι τουριστικές εισπράξεις ανήλθαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2023 στα 3,2 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένες κατά 769 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 όταν και είχαν διαμορφωθεί σε 2,4 δισ. ευρώ.

propoli

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο πεντάμηνο του 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχαν διαμορφωθεί σε μόλις 387 εκατ. ευρώ, ήταν δηλαδή δέκα φορές μικρότερες σε σχέση με τις εισπράξεις που έχουν επιτευχθεί εφέτος.

Τα στοιχεία λοιπόν της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι υπό προϋποθέσεις η εφετινή τουριστική σεζόν θα μπορούσε να εισφέρει σε έσοδα ότι ακριβώς είχε εισφέρει και η περυσινή.

Οι χώρες που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο την Ελλάδα είναι οι παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας και Γερμανίας, οι οποίες ακολουθούνται από την Γαλλία, Αμερική και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και η Ρουμανία, η Σερβία και η Πολωνία.

Δείτε επίσης: Σοβαρό επεισόδιο στη Β’ μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Υπαξιωματικός φέρεται να άνοιξε πυρ

Loading