Τουρισμός: Τηλεδιάσκεψη ευρωβουλευτών της ΝΔ με Σοφία Ζαχαράκη και εκπροσώπους του κλάδου

Τηλεδιάσκεψη ευρείας κλίμακας με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Η σύσκεψη μέσω διαδικτύου έγινε στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και εκπροσώπους φορέων, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των δράσεων, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, με βασικό άξονα τη διάσωση του ευρωπαϊκού τουρισμού, αλλά και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Όπως ενημέρωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε την πρόταση για συμπερίληψη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Απριλίου, μετά από εισήγηση της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς παρουσίασαν αναλυτικά το σχέδιο δράσεών τους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, με στόχο ο τουρισμός να ξαναγίνει ο παραγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, ενώ ανέφεραν ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το θετικό παράδειγμα σωστής και ασφαλούς διαχείρισης των τουριστικών ροών, με στόχο την αναγέννηση και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, που εστιάζει στην ασφάλεια και τη σωστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ επικεντρώθηκε και στην επόμενη μέρα, αναδεικνύοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός υψηλά καταρτισμένου ελληνικού προσωπικού στον τομέα της φιλοξενίας.

Ταυτόχρονα, οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα παραμένουν «σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς του τουρισμού και της φιλοξενίας», χαρακτηρίζοντας τις συναντήσεις αυτές ως  «απαραίτητες και χρήσιμες, γιατί βοηθούν στην προετοιμασία για την προώθηση των αιτημάτων και διεκδικήσεών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Στη συγκεκριμένη διαδικτυακή συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός και ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός- Ελλάδα: 1.607 νέα κρούσματα, 78 νεκροί, 847 διασωληνωμένοι- Ο χάρτης της διασποράς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ