Ζήτησε να κλείσει το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη
Με τον Κεμάλ Ατατούρκ «τόλμησε» να τα βάλει ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλάλι, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια είχε το φρόνημα του Τούρκου εθνικιστή, ωστόσο στη συνέχεια έμαθε ότι είναι Έλληνας.
Η τουρκική εισαγγελία άσκησε δίωξη προς το πρόσωπό του, λόγω του ότι μια μια ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την αρνητική στάση του για την ύπαρξη του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.
Το συγκεκριμένο έγγραφο της εισαγγελίας όπως αναφέρεται στην παρακάτω φωτογραφία, έχει να κάνει με την ανάρτησή του στο Twitter στην οποία έγραψε:
«Είναι δυνατόν να ανοίξει ένα μουσείο στο Βερολίνο που μπορεί να θεωρηθεί ως προπαγάνδα για τον Αδόλφο Χίτλερ; Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ, του αρχιτέκτονα της Γενοκτονίας του Πόντου, δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να κλείσει άμεσα».
Δείτε επίσης: Τουρκία: Συνεργασία με το Ισραήλ ο Ερντογάν – Προαναγγέλλει επίσκεψη Χέρτσογκ
- Κλιματική αλλαγή: η δραματική εξαφάνιση του πάγου στο νησί Σεντ Πολ της Αλάσκας
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίκαιρη ερώτηση για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης από τη ΝΔ
- Δημόσιο: Ο οδηγός για τους τρεις κορυφαίους γραπτούς διαγωνισμούς του 2025 και πώς να προετοιμαστείς
- Τέμπη: Στη Βουλή δικογραφία για τυχόν ποινικές ευθύνες Καραμανλή και Σπίρτζη
- Δράσεις του ΕΟΤ για την προβολή της Σαντορίνης σε επιλεγμένες τουριστικές αγορές