Τραγωδία με ΑμεΑ: Πέθανε αβοήθητη -Kαταγγελία για την προσωπική βοηθό

Το φως της δημοσιότητας βλέπει τη Δευτέρα η καταγγελία για τον θάνατο ΑμεΑ την ώρα που θεωρητικά την φρόντιζε γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι μέσα από το πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού».

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα την ώρα που έτρωγε στο κρεβάτι της, πνίγηκε και η βοηθός δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιο.

propoli

Σύμφωνα με την καταγγελία του αδερφού της, όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά δεν ήξερε τι να κάνει, δεν τηλεφώνησε στο «166» αλλά απευθύνθηκε στην άλλη γυναίκα που είχε η οικογένεια για να φροντίζει την μητέρα της. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά.

«Όταν ήμουν στο σχολείο – επειδή είμαι εκπαιδευτικός – με πήρε στις 11:10 ο γείτονας και μου είπε ότι ζητούν βοήθεια από δίπλα η κοπέλα γιατί πνίγεται η αδερφή μου», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

«Είχαμε δύο προσωπικούς βοηθούς, γιατί η αδερφή μου είχε κινητικά προβλήματα και δικαιούτο 277 ώρες τον μήνα, και είχαμε και πρωί και απόγευμα», ανέφερε ο άνδρας.

«Αυτό το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και δυσκολεύτηκα πολύ που το πρόγραμμά του να είναι συμβατό με της αδερφής μου, να έχει ελεύθερες ώρες.

»Η πιο εξειδικευμένη ήταν δυσεύρετη και δεν είχε επαρκείς γνώσεις για άτομα με αναπηρία», δήλωσε στη συνέχεια.

«Μιλώντας με έναν γραμματέα, μας είπε όποιος θέλει από τους προσωπικούς βοηθούς μπορεί να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα του Ερυθρού Σταυρού». Αξίζει να σημειωθεί πως για να συμμετάσχει κάποιος στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο.

Loading