Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε ο Γάλλος τουρίστας που αναζητούνταν

Ο άτυχος άντρας βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Σταυράκια.

Σύμφωνα με το cretapost, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε γύρω στις 10.30 το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του σε σημείο που βρισκόταν κοντά στο μονοπάτι της Σούγιας.

Με τη συνδρομή των ανδρών της ΕΜΑΚ, της πυροσβεστικής και εθελοντών το άψυχο σώμα του ανασύρθηκε με σκοπό τη μεταφορά του στο νοσοκομείο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, όπως δείχνουν οι ενδείξεις, το ζευγάρι δεν ακολούθησαν πιστά το μονοπάτι Ε4, αλλά επέλεγαν δικές τους διαδρομές, αλλά και δεν είχαν επαρκή ποσότητα νερού για μια τόσο μεγάλη και κουραστική διαδρομή.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ Χανίων ότι η ποσότητα νερού που είχαν μαζί τους ήταν μόλις 1,5 λίτρο. Υπενθυμίζεται, ότι το ζευγάρι, το πρωί της Παρασκευής και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, προσπάθησε να διανύσει το μονοπάτι Ε4 που συνδέει την Αγία Ρουμέλη με την Σούγια.

Σύμφωνα με την 62χρονη σύζυγο του άτυχου Γάλλου, κάποια στιγμή και ενώ ήταν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από την Σούγια, ο 65χρονος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και κάθισε κάτω από ένα δέντρο. Εκείνη συνέχισε την πορεία προς την Σούγια για να καλέσει σε βοήθεια.

Κάτοικοι της περιοχής, ενημέρωσαν τις αρχές, για να αρχίσει μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του 62χρονου. Στις έρευνες που συντόνιζε η αστυνομία, μετείχαν ομάδες διάσωσης από την πυροσβεστική Χανίων και το κλιμάκιο Καμπανού, άντρες της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες με drone, εθελοντές από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χανίων με ειδικό σκύλο έρευνας, καθώς και αστυνομικοί.

Δείτε επίσης: Χανιά: Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του Γάλλου τουρίστα