Το φίδι που επιτέθηκε και δάγκωσε το παιδί στα Τρίκαλα, ήταν κρυμμένο και πετάχτηκε ξαφνικά. Το άτυχο αγοράκι βρισκόταν στην αυλή που διαθέτει η ταβέρνα και δεν κατάφερε να αντιδράσει.
Το ερπετό εμφανίστηκε από τη μια στιγμή στην άλλη και στο κατάστημα επικράτησε αναστάτωση. Το ανήλικο παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με τους γονείς να βρίσκονται δίπλα στον γιο τους, από την πρώτη στιγμή.
Στο Γενικό Νοσοκομείο στα Τρίκαλα νοσηλεύεται ένα παιδί μόλις 3,5 ετών μετά από δάγκωμα φιδιού. Το παιδάκι βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο εστίασης και συγκεκριμένα σε αυλή ταβέρνας, προφανώς παίζοντας ανυποψίαστο όταν το δάγκωσε το φίδι. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό.
Έξαρση εμφανίζουν φέτος τα δαγκώματα από φίδια σε ανθρώπους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στην Λάρισα. Τόσο που πλέον η καταγραφή τους στα νοσοκομεία είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. «Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δείγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές» τονίζει σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής.
Όπως εξηγεί, πρέπει κατ’ αρχάς να ληφθούν προφυλακτικά μέτρα με πρώτιστό να κοπούν τα χόρτα στις περισσότερες περιοχές. «Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.»
Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν… και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή.
Όλα τα άλλα που κάνει ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις είναι πιο επικίνδυνα απ’ το ίδιο το δάγκωμα του φιδιού… Το δάγκωμα του φιδιού που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς στο δευτερόλεπτο. Άρα υπάρχει ο χρόνος να μη κάνει κανείς τίποτε, να ξεπλύνει την πηγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή».
Πηγή: trikalanews.gr
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και μία σύλληψη σε τουριστικές περιοχές του νομού