Τσελέντης για Κυκλάδες: Αμετάβλητη η σεισμική δραστηριότητα, πιθανός σεισμός 6 Ρίχτερ

Τσελέντης για Κυκλάδες: Αμετάβλητη η σεισμική δραστηριότητα, πιθανός σεισμός 6 Ρίχτερ

Σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες: Τσελέντης προβλέπει σεισμό 6 Ρίχτερ και προειδοποιεί για επιπτώσεις. Στη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στις Κυκλάδες, ιδιαίτερα μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μέσω μιας πρόσφατης ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ακολουθία δεν έχει εξασθενήσει και τα χαρακτηριστικά της είναι προσεισμικά, γεγονός που αποκλείει ηφαιστειακές εκρήξεις. Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, η πιο πιθανή εκτίμηση είναι ότι η ρηξιγενής ζώνη θα προκαλέσει σεισμό 6 Ρίχτερ, με ανώτατο όριο τα 7 Ρίχτερ.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι αν πραγματοποιηθεί σεισμός 6 Ρίχτερ στην περιοχή της ακολουθίας, η Οία θα είναι η πιο επηρεασμένη περιοχή, με μικρές πιθανότητες εμφάνισης τσουνάμι και σημαντικές κατολισθήσεις. Οι κάτοικοι των νησιών εμφανίζονται ανήσυχοι λόγω των πληροφοριών που διαδίδονται και αναμένουν στήριξη από τις αρμόδιες αρχές. Σε συνέχεια των αναφορών του, ο κ. Τσελέντης τονίζει την αναγκαιότητα τήρησης μέτρων σεισμικής προστασίας, όπως η αποφυγή τοποθέτησης εύθραυστων αντικειμένων σε ράφια και η συνεργασία με ειδικούς για τον έλεγχο των κτιρίων.

Επιπλέον, αναφέρεται στις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με τις κατασκευαστικές παρανομίες, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Κλείνοντας, καλεί τις τοπικές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά την αυθαίρετη δόμηση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play