Ο γνωστός λοιμωξιολόγος εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά τις παραλλαγές
Ο πόλεμος στην Ουκρανία υπάρχει η περίπτωση να φέρει νέες παραλλαγές του κορονοϊού μετά την Όμικρον και την Όμικρον 2 όπως τόνισαν οι επιστήμονες σε εκδήλωση της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία.
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Παγώνα Λάγιου επισήμανε πως οι νέες παραλλαγές είναι ακόμη πιθανές λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ένας παράγοντας για την εκδήλωση νέων παραλλαγών, ενώ υπάρχουν και περιοχές στον πλανήτη με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε η καθηγήτρια.
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα στην πανδημία.
«Η Αφρική ήταν η γενέτειρα νέων στελεχών. Είναι πολύ σημαντική η εμβολιαστική κατάσταση και η διασπορά σε ένα πληθυσμό».
Δείτε επίσης: Αλλαγές στα μέτρα: «Χαιρετάμε» μάσκες – Πού αναμένεται να καταργηθούν;
- Wall Street: Η κορυφαία εβδομάδα του 2023 καθώς η πτώση των ομολόγων ανακόπτεται
- Ανδρουλάκης: Δεσμευόμαστε για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά
- Ν. Ανδρουλάκης: Δέσμευση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά
- Αποκαλύψεις σχετικά με την εξαίρεση δύο μελών της Επιτροπής Σοφών στην υπόθεση της Αμαλιάδας
- Ρωσία: Πιθανό τηλεφώνημα Πούτιν – Τραμπ μετά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Γουίτκοφ