Ο γνωστός λοιμωξιολόγος εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά τις παραλλαγές
Ο πόλεμος στην Ουκρανία υπάρχει η περίπτωση να φέρει νέες παραλλαγές του κορονοϊού μετά την Όμικρον και την Όμικρον 2 όπως τόνισαν οι επιστήμονες σε εκδήλωση της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία.
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Παγώνα Λάγιου επισήμανε πως οι νέες παραλλαγές είναι ακόμη πιθανές λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ένας παράγοντας για την εκδήλωση νέων παραλλαγών, ενώ υπάρχουν και περιοχές στον πλανήτη με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε η καθηγήτρια.
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα στην πανδημία.
«Η Αφρική ήταν η γενέτειρα νέων στελεχών. Είναι πολύ σημαντική η εμβολιαστική κατάσταση και η διασπορά σε ένα πληθυσμό».
Δείτε επίσης: Αλλαγές στα μέτρα: «Χαιρετάμε» μάσκες – Πού αναμένεται να καταργηθούν;
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έτοιμος να εργαστώ υπό την ισχυρή ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ για την ειρήνη
- Βασίλης Καλογήρου: Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τα παθολογικά αίτια θανάτου και τη φαρμακευτική αγωγή του
- Κανένας από τους νικητές του Εμίλια Περέζ στα Όσκαρ δεν ανέφερε την τρανς κοινότητα
- Συναρπαστικοί και παράνομοι έρωτες «ζωντανεύουν» στην παράσταση «Η Πύλη της Κόλασης»
- Πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ κερδίζει 500.000 ευρώ στην λοταρία