(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τσίπρας: «Καταθέτουμε πρόταση για να είναι εκτός από ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία μας» (pics & vid)

«Όλοι θέλουμε να μείνουν ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσεις με το Προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, της ΟΛΜΕ αλλά και της ΟΙΕΛΕ και ανέφερε με άλλα λόγια πως δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας όσον αφορά τα σχολεία. Ο κ. Τσίπρας τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να ληφθούν μέτρα τα οποία θα επιφέρουν την αραίωση των τμημάτων αλλά και το να αλλάξει το πρωτόκολλο το οποίο λέει πως για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν με πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα ο οποίος θέλει να συνομιλήσει με αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Καταθέτουμε πρόταση για να είναι εκτός από ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία μας» είπε ο κ. Τσίπρας ο οποίος ανησυχεί για το ότι «πολύ μεγάλο μέρος της εξάπλωσης του ιού με βάση τα επίσημα στοιχεία προέρχεται από τους μαθητές», καθώς το 25% των κρουσμάτων αφορούν σε παιδιά. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως με βάση τα επίσημα στοιχεία μόνο το Νοέμβριο είχαμε 45.000 κρούσματα σε μαθητές.

Μπορεί τα περισσότερα παιδιά να μη νοσούν σοβαρά και να είναι ασυμπτωματικά, ωστόσο όπως ανέφερε ο τέως Πρωθυπουργός η κατάσταση που επικρατεί δεν διευκολύνει την αναχαίτιση της πανδημίας αφού εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους διασποράς, με δεδομένο ότι «τα παιδιά που είναι φορείς του ιού έρχονται στο σπίτι σε επαφή με παππούδες και γιαγιάδες».

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Απαντώντας στις αγωνίες των οικογενειών και δεδομένου ότι «όλοι θέλουμε να μείνουν ανοιχτά αλλά και ασφαλή τα σχολεία» ο κ. Τσίπρας είπε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει καταθέσει πρόταση έτσι ώστε να αλλάξει το πρωτόκολλο. Η πρόταση που έχει κατατεθεί όπως σχολίασε ο κ. Τσίπρας προβλέπει ότι ένα τμήμα σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο κρούσμα θετικό, θα κλείνει για τρεις μέρες, και οι μαθητές μετά το πέρας των ημερών θα επιστρέφουν στο σχολείο αφού έχουν υποβληθεί σε δωρεάν μοριακό τεστ το οποίο θα πρέπει φυσικά να βγαίνει αρνητικό.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Τσίπρας τέλος είπε κάποια πράγματα και σχετικά με το σκάνδαλο της Cisco, αναφέροντας πως «σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν θα μπορούσε να σταθεί Υπουργός Παιδείας εάν η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων επιβεβαίωνε τις ανησυχίες ότι τα προσωπικά δεδομένα όλων των παιδιών και των οικογενειών τους τα δύο προηγούμενα χρόνια της τηλεκπαίδευσης αξιοποιήθηκαν παρανόμως από μία εταιρία, τη Cisco».

Αυτά τα δεδομένα όπως είπε «παρανόμως συλλέχθηκαν, διαβιβάστηκαν στις ΗΠΑ και έγιναν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης» σημειώνοντας πως πλέον αυτό δεν αποτελεί καταγγελία ενός κόμματος της αντιπολίτευσης ή ενός συνδικαλιστικού φορέα αλλά της ίδιας της Ανεξάρτητης Αρχής.

Δείτε επίσης: «Μονομαχία» Βούλτεψη – Βαρεμένου: «Δεν βγάζω άκρη με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Βούλτεψη