«Τσουχτερό» πρόστιμο στους παραβάτες που κρατάνε πάρκινγκ με καρέκλες και καφάσια

«Τσουχτερό» πρόστιμο στους παραβάτες

Με τα ιδιωτικά πάρκινγκ και τις πιλοτές να είναι μια «υπόθεση για λίγους», ολοένα και περισσότεροι οδηγοί αναγκάζονται σε πολλές βόλτες σε γύρω στενά, προκειμένου να κυνηγήσουν την τύχη τους και να βρουν μια θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους.

propoli

Βαριά πρόστιμα για.. καφάσια και πλαστικές καρέκλες

Πολλοί είναι οι πολίτες που τοποθετούν αντικείμενα, όπως γλάστρες, καφάσια, κώνους, καρέκλες και… ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί προκειμένου να κάνουν κατάληψη στον δρόμο για να μην χάσουν την προσωπική τους θέση στάθμευσης.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει, προφανώς, οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και επισύρει πρόστιμο 400 ευρώ στους παραβάτες, σύμφωνα με το άρθρο 48 παράγραφος 1!

Το εν λόγω άρθρο («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου») αναφέρει πως «απαγορεύεται η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς».

Να σημειωθεί ότι η κατάληψη θέσης στάθμευσης επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος, μετά από άδεια των Δημοτικών/Κοινοτικών ή Αστυνομικών Αρχών.

Loading