Τυροπιτάκια της στιγμής, για όλες τις στιγμές της ημέρας
Υλικά:
- 200γρ. γιαούρτι
- 1 αβγό
- 50γρ. ηλιέλαιο
- 50γρ. γάλα
- 250γρ. βούτυρο μαλακό
- 600 – 700 γρ. αλεύρι (ανάλογα το αλεύρι, αν βάλεις αλεύρι γ.ο.χ θα βάλεις 650 γρ.)
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 350γρ. φέτα
- 100γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
- 1 αβγό
- Αλατι, πιπέρι
Για το άλειμμα:
- 1 αβγό
- 2 κτς. νερό
Συνταγή:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αβγό, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Τέλος αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Μεταφέρουμε σε πάγκο που έχουμε αλευρώσει και ανοίγουμε με πλαστή.
- Χρησιμοποιούμε κάτι στρογγυλο για να κόψουμε τα σχέδια για τα τυροπιτάκια, πχ μπολάκι.
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
- Θρυμματίζουμε τα τυριά.
- Γεμίζουμε με τη γέμιση τα στρογγυλά που έχουμε κόψει με το μπολ, χτυπάμε το αβγό με το νερό και περνάμε με το πινέλο γύρω γύρω τη ζύμη ώστε όταν τη διπλώσουμε να κολλήσουν.
- Διπλώνουμε και με ένα πιρούνι πατάμε γύρω γύρω.
- Αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο είτε στον αέρα είτε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα εύκολα τυροπιτάκια, σερβίρουμε και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν ανάρπαστα. Κρατήστε αυτή τη συνταγή στις αγαπημένες σας για να έχετε πάντα μια γρήγορη λύση στο τσεπάκι σας!
Του σεφ Πέτρου Συρίγου
Δείτε επίσης: Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Έντονο ξέσπασμα της ιατροδικαστού που αμφισβητεί την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας