(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Βασ. Κικίλιας για Πάσχα: «Η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων ετών»

Μεγάλες πληρότητες καταγράφουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα όλης της χώρας για τις ημέρες του Πάσχα.

Για τη μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων, σχετικά με τις ημέρες του Πάσχα, έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε για άλλη μια φορά ότι ο τουρισμός αποτελεί τον αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία ξένων ταξιδιωτών που φτάνουν μαζικά στη χώρα μας.

propoli

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Κέρκυρα, όπου από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού ξεπερνούν τις 260, εκ των οποίων οι 200 είναι εξωτερικού.

Το 100% αγγίζουν επίσης οι πληρότητες σε Ναύπλιο, Καστοριά, Πιερία, Μεσσηνία, Ξυλόκαστρο, Μετέωρα, Πόρτο Χέλι, Αρχαία Ολυμπία και Ζαγοροχώρια αλλά και σε νησιωτικούς προορισμούς όπως η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος και τα Κύθηρα.

«Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας και η στήριξη που δίνει μας γεμίζει χαρά, γιατί οι Έλληνες δοκιμάστηκαν για πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να μέσω του τουρισμού να συνεισφέρουμε στο εισόδημα τους» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τα 17,6 δισ. ταξιδιωτικά έσοδα του 2022 μοιράστηκαν στους πολίτες μέσω της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων που προέκυψαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Έμποροι, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο αγροτικός κόσμος που δίνει τα προϊόντα του στον τουρισμό, η κατασκευή, το real estate και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, στηρίζονται στον τουρισμό και αποτελούν την πραγματική οικονομία της χώρας» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, εκτιμώντας ότι το 2023 τα ταξιδιωτικά έσοδα θα είναι τουλάχιστον 10% πάνω από τα αντίστοιχα περσινά.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πασχαλινές ευχές του πρωθυπουργού

Loading