Οι έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου συνεχίζονται με ενδείξεις φαρμακευτικής αγωγής και αποκλεισμένο το ενδεχόμενο αυτοχειρίας. Αναζητώντας απαντήσεις σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις του Βασίλη Καλογήρου, οι αρχές εξετάζουν το οπτικό υλικό που κατέγραψαν τρεις κάμερες ασφαλείας στον Τύρναβο, κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του 39χρονου. Το υλικό από τις κάμερες αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας εντόπισαν τις κάμερες σε διαδρομή που πιθανολογείται ότι ακολούθησε ο 39χρονος πριν από το θάνατό του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον λόφο του Τυρνάβου.
Οι έρευνες στρέφονται γύρω από πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Βασίλης Καλογήρου λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλο, κατά τις τοξικολογικές εξετάσεις στο συκώτι του άτυχου άνδρα έχουν βρεθεί ίχνη ουσίας με αντικαταθλιπτικό χαρακτήρα. Η εισαγγελία έχει δώσει εντολή για εκτενή έρευνα, προκειμένου να προσδιοριστεί η ουσία και η ποσότητά της.
Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής το υλικό από τις κάμερες δεν παρέχει σαφείς ενδείξεις. Ωστόσο, όπως τόνισε, το μόνο σίγουρο είναι ότι το ενδεχόμενο αυτοχειρίας έχει αποκλειστεί. Η έρευνα εστιάζει σε παθολογικά αίτια και εγκληματική ενέργεια, ενώ φαίνεται ότι ο 39χρονος μπορεί να έχει μεταφερθεί στο σημείο όπου βρέθηκε.
Ο Θεόδωρος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία παραιτήθηκε από την υπόθεση, επισημαίνοντας τον περιορισμένο αριθμό ιατροδικαστών στην περιοχή της Λάρισας. Υπογράμμισε ότι οι πιέσεις που ασκούνται σε αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα. Η δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω της πίεσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι οι γονείς του 39χρονου θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία.
Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, ο αντίκτυπος θα είναι αρνητικός για την κοινωνία.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:
Πηγή περιεχομένου: in.gr