Βέροια: Αθώοι λόγω αμφιβολιών δύο άνδρες που κατηγορούνταν για τον βιασμό και τον θάνατο 44χρονης

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δύο άνδρες, 51 και 47 ετών, που κατηγορούνταν για τον θάνατο 44χρονης, πέρσι τον Μάρτιο, στη Βέροια.

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως που ζητούσε να κηρυχθούν ένοχοι για θανατηφόρο βιασμό, κατά συναυτουργία (πράξη που επισύρει ποινή έως ισόβια κάθειρξη) οι δικαστές, τακτικοί και λαϊκοί, τους κήρυξαν αθώους, λόγω αμφιβολιών.

propoli

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν τελέστηκε η πράξη του βιασμού, όπως τους απέδιδε το κατηγορητήριο, ενώ κατά την εκφώνηση της απόφασης δεν έγινε αναφορά στα αίτια του θανάτου. Ταυτόχρονα, όμως, αποφασίστηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας για τη διερεύνηση τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων, όπως αυτή της έκθεσης.

Η γυναίκα είχε εντοπιστεί ημίγυμνη από περίοικο στην άκρη περιφερειακού δρόμου, κοντά σε οικισμό Pομά. Από την ιατροδικαστή εξέταση προέκυψαν ευρήματα βίαιου ασφυκτικού θανάτου και ίχνη ερωτικής επαφής. Οι έρευνες της Ασφάλειας Βέροιας στράφηκαν στο ευρύτερο κοινωνικό της περιβάλλον και τελικά συνελήφθησαν οι δύο άνδρες, που κατέστησαν κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι μαζί με την θανούσα είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, εκείνη ηρωίνης και οι ίδιοι χασίς. Σύμφωνα με όσα απολογήθηκαν επέβαιναν σε αυτοκίνητο όταν διαπίστωσαν ότι η 44χρονη, που καθόταν στο πίσω κάθισμα, είχε χάσει τις αισθήσεις της, οπότε την άφησαν στο πρανές του δρόμου, αρνούμενοι ότι τη βίασαν προηγουμένως.   

Δείτε επίσης: Οδικά τροχαία ατυχήματα: Αύξηση 23,7% φέτος τον Μάρτιο, 641 στον αριθμό και 36 νεκροί σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading