Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Ο 36χρονος απειλούσε πως θα την σκοτώσει με κατσαβίδι μπροστά στο παιδί της – Η 26χρονη με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα, βρίσκεται σε ασφαλή χώρο.

Η δημοσιοποίηση του περιστατικού προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων. Ειδικότερα, υπήρξε και παρέμβαση του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Βόλου που έδωσε εντολή φρούρησης του σπιτιού της, μέχρι ο 36χρονος κατηγορούμενος να πάει να πάρει -παρουσία μάρτυρα- τα πράγματά του, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Τονίζεται πως όταν η γυναίκα ξέσπασε χθες στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ότι ο σύντροφός της που κατηγορείται ότι την απείλησε με κατσαβίδι, θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ίδια επικοινώνησε με την γυναίκα, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κατευθύνοντάς την για τις δυνατότητες που έχει και δίνοντάς τις όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν.

Παράλληλα, άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες, με την συγκατάθεση της γυναίκας, για την άμεση απομάκρυνση της ίδιας και του παιδιού της, ώστε να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω.

Δείτε επίσης: Βόλος: Γυναίκα καταγγέλλει ότι την χτύπησε ο σύντροφος της κόρης της