Βούλγαροι πυροσβέστες ετοιμοπόλεμοι με τα οχήματά τους στο δήμο Αλμυρού

Εφαρμόζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών και εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, η Ελλάδα φιλοξενεί, στο πλαίσιο της προεγκατάστασης Πυροσβεστικών Δυνάμεων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην χώρα μας, 200 πυροσβέστες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία.

propoli

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος υποδέχτηκε σήμερα μέλη της Βουλγαρικής αποστολής με τα οχήματα και τον εξοπλισμό τους. Στην υποδοχή παραβρέθηκε και ο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο μας, Πυραγός Γκουγκουτούδης Παναγιώτης, ο οποίος έχει οριστεί επικεφαλής και της Βουλγαρικής αποστολής πυροσβεστών.

Για την πρώτη επαφή των φιλοξενούμενων πυροσβεστών στον Δήμο Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε περιπολία σε περιοχές του Δήμου μας που αποτελούν υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς και συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους πυροσβέστες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αισθητικό Δάσος Κουρί, οπού ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Ελλάδα και στον Δήμο Αλμυρού, όπου διεξήχθη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιάς και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της Κλιματικής Κρίσης, η εκδήλωση ακραίων και καταστρεπτικών καιρικών φαινομένων γίνεται όλο και πιο μόνιμη, ενώ τόνισε την σημαντικότητα της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. με γνώμονα την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για την αντιπυρική προστασία σήμερα και μελλοντικά την ενεργειακή ασφάλεια και ευημερία των πολιτών.

Δείτε επίσης: Σινκεβίτσιους σε Μ. Σπυράκη: «7 εκατ.ευρώ για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα στην Ελλάδα»

Loading