(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ EUROKINISSI)

Βουλή: Αίτημα να μη συμμετάσχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική για τα Τέμπη – Υπάρχει ασυμβίβαστο

Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής στη γνωμοδότησή του έθεσε θέμα μη συμμετοχής της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται πως στο επιστημονικό Συμβούλιο είχε προσφύγει η Επιτροπή μετά από αίτημα της πλειοψηφίας.

propoli

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θεώρησαν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου δεν πρέπει να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις ως εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας, λόγω του ότι είναι συνήγορος της οικογένειας των θυμάτων.

Με βάση τη γνωμοδότηση: «Όσον αφορά τη σύνθεση της Εξεταστικής επιτροπής, όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας, ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση, και επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της. Του νόμου μη διακρίνοντος, είναι άνευ νομικής επιρροής το αν τα καθήκοντα συνηγόρου ασκήθηκαν επ’ αμοιβή ή όχι».

Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση ενδέχεται να σημαίνει και την εξαίρεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και τέως υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη αν κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Ο Γεράσιμος θα υποβληθεί σε πολύ κρίσιμη εγχείρηση – Συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Loading