Βρέθηκε υδράργυρος σε σχολείο της Πάτρας | Πώς έφτασε η επικίνδυνη ουσία στο προαύλιο

Ένα επικίνδυνο περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη (20/02) σε γυμνάσιο της Πάτρας, αφού εντοπίστηκε υδράργυρος στον προαύλιο χώρο.

Άμεσα ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, που έσπευσε στο σημείο για να περισυλλέξει το υλικό, ενώ το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

propoli

Η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευγενία Πιέρρη, μιλώντας στο thebest.gr για το περιστατικό είπε ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση. «Έχω ζητήσει και γραπτές εξηγήσεις από τη διευθύντρια για το τι έχει γίνει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, απομακρύνθηκε ένα μπουκαλάκι με υδράργυρο από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Θα διερευνήσουμε με ποιον τρόπο, πώς και γιατί έγινε αυτό. Βρέθηκε μια ποσότητα του υδραργύρου, που ήταν στο μπουκάλι, κάπου στον αύλειο χώρο. Κλήθηκε ειδική ομάδα από την 6η ΕΜΑΚ, έτσι ώστε να γίνει η περισυλλογή του μετάλλου».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Το μπουκαλάκι, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει, γατί ο υδράργυρος, όπως είναι γνωστό, είναι ένα τοξικό μέταλλο. Το πώς έγινε όλο αυτό, όμως, είναι κάτι που θα διερευνηθεί από τη Διεύθυνση. Πλέον ορισμένα πράγματα θεωρούνται απλά «αστείο», ενώ δε θα έπρεπε. Όταν θεωρούμε αστείο ή πλάκα τη βίαιη συμπεριφορά κι άλλα πράγματα, υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα είναι σοβαρά κι εδώ έχουμε ευθύνη οι πάντες. Το θέμα είναι σύνθετο. Ένα περιστατικό δεν είναι μόνο το περιστατικό και θα διερευνηθούν όλες οι παράμετροι του συγκεκριμένου περιστατικού».

Δείτε επίσης: Νέα επεισόδιο στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ: Πιάστηκαν στα χέρια ο δικηγόρος του Γεωργιάδη με τη φρουρά του Πολάκη

Loading