πηγη zarpanews

Xανιά: Τέλος στον “Γολγοθα” του 18χρονου με νοητική υστέρηση

Ο πατέρας κακοποιούσε τον 18χρονο για πολλά χρόνια – Το παιδί κοιμότανε για χρόνια στη ύπαιθρο και στα χωράφια – Ήταν μονίμος πεινασμένο.

Το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Χανίων προκειμένου να απολογηθεί, πέρασε το πρωί της Τρίτης ο πατέρας του 18χρονου με νοητική υστέρηση που βαρύνεται με την κατηγορία σωματικής κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση.

propoli

Ο άνδρας, οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον 66χρονο φερόμενο ως βιαστή του 18χρονου σήμερα Γιάννη, ο οποίος είναι φίλος του πατέρα του. Ο Γιάννης αποκάλυψε πως όταν ήταν 14χρονών, έπεσε θύμα βιασμού, από τον 66χρονο ενώ, εξομολογήθηκε ότι ο άνδρας τον απειλούσε πως αν μιλήσει, θα του κάνει χειρότερα.

Εκείνο που συγκλονίζει ακόμη περισσότερο, είναι τα όσα έμαθε και αποκάλυψε ο δικηγόρος του 18χρονου, Γιάννης Ντερμανάκης, ο οποίος μίλησε για τον τον Γολγοθά που περνούσε ως παιδί όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

«Με πήρε μία κυρία χθες και έκλαιγε σπαρακτικά. Μου περιέγραφε πόσο προσπαθούσε να βοηθήσει το παιδί. Τι διαπίστωνε για αυτές τις κακοποιήσεις και την πείνα τους Υπήρξαν άνθρωποι που πραγματικά έβγαλαν από μέσα τους την ανθρωπιά και βοηθούσαν το παιδί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υπήρχαν όμως κάποια άλλα άτομα τα οποία αδιαφορούσαν, ή έμεναν εντελώς ψυχροί σε αυτό το απάνθρωπο γεγονός».

Μάλιστα, για την τελευταία τοποθέτηση του δικηγόρου, το zarpanews αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι υπάρχουν υπόνοιες πως συγγενικό πρόσωπο εξέφραζε την άρνησή του να εμπλακεί στην υπόθεση, παρότι γνώριζε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωνε ο 18χρονος πλέον Γιάννης και στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι έχουν έχουν γίνει καταγγελίες και στο αστυνομικό τμήμα του Πλατανιά.

Σύμφωνα και με τον δικηγόρο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα δύο άτομα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Για αυτό άλλωστε, δεν πήγαν αυτόφωρο σε βαθμό πλημμελήματος αλλά παραπέμφθηκαν κατ’ ευθείαν ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

Δείτε την συνένετυξη του δικηγόρου στον zarpanews :

Δείτε επίσης: Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για κατοχή 500γρ. κάνναβης

Loading