Ξεπερνούν τα 35.000 ευρώ τα πρόστιμα για παρεμπόριο και παραβίαση των υγειονομικών μέτρων

Επιβλήθηκαν κατά τους ελέγχους το τριήμερο 15-17 Οκτωμβρίου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 4.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, ενώ ακόμη υψηλότερα πρόστιμα συνολικού ύψους 30.800 ευρώ επιβλήθηκαν για παρεμπόριο.

Αναλυτικότερα, από 15 μέχρι 17 Οκτωβρίου (ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) διεκπεραιώθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) 145 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 4.500 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των προβλεπόμενων κανόνων και συγκεκριμένα για μη χρήση μασκών προστασίας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως και 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 272 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 43 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Στερεά Ελλάδα.
  • Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 30.800 ευρώ «για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017), του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS)».
  • Τέλος, κατασχέθηκαν 1.341 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

Δείτε επίσης: Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr