Με αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να διαλευκανθεί η καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
«Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα καταγγελλόμενα σε βάρος διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας» αναφέρεται από το υπουργείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η έρευνα διενεργήθηκε από αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος αφού εξέτασε πλήθος μαρτύρων (23 στον αριθμό), πολλοί εκ των οποίων είχαν προταθεί από την καταγγέλλουσα εκπαιδευτικό, απεφάνθη ότι η υπόθεση ως προς το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να αρχειοθετηθεί, καθώς το σύνολο των μαρτύρων κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν προσωπικά το καταγγελθέν περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Συγκεκριμένα, κρίθηκε από το αρμόδιο όργανο ότι δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία από το σύνολο των καταθέσεων και ετέθη στο αρχείο».
Κλείνοντας επισημαίνει ότι η σχετική ερώτηση θα απαντηθεί κατά την προβλεπόμενη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Δείτε επίσης: Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: Πολιτικές παρεμβάσεις καταγγέλλει ο Θέμης Σοφός
- Ραφαέλ Ναδάλ: «Δεν μου λείπει το τένις»
- Τέλος η ανάπαυλα για Μητσοτάκη: Επισκέψεις σε υπουργεία, νέα στρατηγική – Εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες στα υπόψιν του
- Σιμόν Μπάιλς: «Αβέβαιη για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028»
- Ξεκινά η πολιτική αντεπίθεση Μητσοτάκη με πατριωτική ατζέντα και κοινωνικές υποσχέσεις
- Άρης Μουγκοπέτρος: Σοβαρός τραυματισμός από κροτίδα σε γλέντι στην Αχαΐα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr